Håndball VM for menn 2025

Verdens beste håndballspillere skal begeistre i arenaer i Norge, Danmark og Kroatia under det 29. Håndball-VM for menn. De tre vertsnasjonene kobler sammen ulike hjørner av Europa gjennom mesterskapsslagordet Inspired by Handball.

For tredje gang i historien vil 32 lag delta i Håndball-VM for menn.

To innledende grupper, én hovedrundegruppe, to kvartfinaler, én semifinale, samt bronsefinale og finale, skal spilles i Telenor Arena på Fornebu.

Herning er arena for to innledende puljer og én hovedrundegruppe, mens det i den kroatiske hovedstaden Zagreb vil bli spilt to innledende, én hovedrunde, to kvartfinaler og én semifinale.

– Vi gleder oss virkelig til å arrangere VM på norsk jord, med finalehelgen som prikken over I-en. Dette blir den første VM-finalen i Norge siden VM for kvinner i 1999, og det blir en stor ære for oss å ta imot verdens beste håndballspillere til Norge og Fornebu. Vi er i full gang med å planlegge mesterskapet. Mye jobb gjenstår, men ved hjelp av dyktige og hardtarbeidende kolleger i de tre arrangørlandene, og de flere hundre frivillige som gjør det mulig å arrangere mesterskapet, ser vi frem til å åpne Telenor Arena for resten av håndballverdenen, sier prosjektleder Kia Haftorn Otnes.

Finalen spilles i Telenor Arena 2. februar. To og en halv uke før dette avholdes åpningsseremonien, og VMs første kamp, i Herning i Danmark 14. januar.

– Vi er begeistret over at Danmark kan starte forsvaret av VM-trofeet på hjemmebane. Dette blir det syvende mesterskapet i Jyske Bank Boxen i Herning, hvor atmosfæren alltid er elektrisk. Vi ønsker også denne gang å heve listen og skape nye standarder for håndballopplevelser i verdensklasse, sier arrangementsansvarlig i Det danske håndballforbundet, Anita Kristiansen.

Kroatia tar imot lagene fra de fire gjenværende gruppene. To av disse vil bli spilt i Zagreb, mens én plasseres i Porec og én i Varazdin. Videre vil én hovedrunde bli spilt i Zagreb og én i Varazdin, før Zagreb huser to kvartfinaler og den ene av semifinalene. I tillegg vil President’s Cup avvikles i Porec.

– Vi er glade og stolte over at Kroatia skal arrangere VM for menn i 2025 sammen med Danmark og Norge. Vi er trygge på at de tre store håndballnasjonene vil tilby uforglemmelige opplevelser for de 32 lagene og for håndballentusiaster over hele verden – enten de besøker vertsbyene og arenaene, eller følger turneringen fra TV eller Internett, sier den kroatiske håndballpresidenten Tomislav Grahovac.

Opprinnelig søkte de tre vertsnasjonene hver for seg, før de ble enige om å slå sammen sine søknader. En forutsetning var da at semifinalene ble fordelt på to land. De to lagene som går videre fra hovedrunden i Herning reiser til Telenor Arena for å spille kvartfinale og semifinale der, mens lagene fra hovedrunden i Varazdin drar til Zagreb for å møte de topplasserte nasjonene fra den gruppen i kvartfinaler og semifinale.

De to lagene som møtes i semifinale i Zagreb reiser til Norge for å spille finaledagen i Telenor Arena 2. februar når hele VM får sitt klimaks.

Besøk www.inspiredbyhandball.com for å få den komplette kampoversikten!

18 av 32 nasjoner er allerede kvalifiserte for turneringen. Vi får navnet på ytterligere deltakernasjoner gjennom den europeiske playoff’en i mai. De innledende gruppene trekkes i Zagreb 29. mai.

kjøp billetter

Transport

Kollektivtransport

Vi anbefaler alle på det sterkeste å benytte seg av kollektivtransport til Unity Arena, som ligger kun 15-20 minutters spasertur fra Lysaker stasjon, et knutepunkt for både buss, tog og flytog. Flere rutebusslinjer tar deg effektivt og raskt ut til arenaen og tilbake igjen. For konkrete linjer og rutetid fra din holdeplass, besøk www.ruter.no.

Shuttlebusser

Det settes opp egne shuttlebusser til og fra Unity Arena. Bussene er tydelig merket og går fra Langkaia vis-á-vis Operaen (rett ved Oslo S) og direkte ut til Unity Arena fra kl 16.00. Etter konserten går bussene direkte tilbake til Jernbanetorget.

Ved kjøp av billetter på forhånd via Ticketmaster koster det kr 127,- tur/retur for voksen og kr 77,- for barn. Ønsker du å kjøpe ved holdeplassen koster det kr 145,- tur/retur for voksen og kr 90,- for barn. Kun retur koster kr 85,- for voksen og kr 55,- for barn. Vi anbefaler å kjøpe billett på forhånd!

PS! Billetten gjelder kun dedikert shuttlebuss og er ikke gyldig på ordinær rutebuss.

Parkering

Vi anbefaler å ikke kjøre bil til Unity Arena da det kan bli bilkø for å komme både inn og ut av Fornebu.

Må du likevel kjøre bil finnes det parkeringsplasser vis-à-vis Unity Arena, samt i parkeringshuset ved Fornebuporten og IT Fornebu. Følg skilting «P-mot betaling». Her det parkerings billetter tilgjengelig som er gyldig under hele ditt besøk.

Matservering

Gå forbi køene, benytt egen inngang til arenaen og nyt et bedre måltid med noe godt i glasset.

Våre restaurantgjester har egen tilgang til konsertområdet – still deg opp tidlig og sikre deg plass lang fremme, eller nyt et ekstra glass og ta turen ut i eget tempo.

Obs! Begrensede plasser – resevrer bord på forhånd.

Spitfire

Spitfire er en koselig restaurant med hvite duker og egen bar. Her kan du sitte i fred og spise en 3 retters middag, gjerne med noe godt å drikke til.
Reserver Bord

Douglas Street Food

I Douglas serverer vi en deilig miks av internasjonal streetfood. Her vil du finne smakfulle retter med fokus på råvare og masse smak.
Reserver Bord

Hotell

I området rundt Unity Arena finnes det tre store hoteller som tilbyr bra og høy bostandard med rimelige priser.

Kart

Lurer du på hvordan arenaen ser ut? Eller hvordan man kan komme seg til Unity Arena?

Salkart

Kart ute

Oversikt over hvor shuttlebussene, parkering, og hvor buss- og taxiholdeplassene er plassert.

Kart til arenaen

Oversikt over hvor Unity Arena ligger i forhold til Oslo, Lysaker og Sandvika.

Salkart

Kart ute

Oversikt over hvor shuttlebussene, parkering, og hvor buss- og taxiholdeplassene er plassert.

Kart til arenaen

Oversikt over hvor Unity Arena ligger i forhold til Oslo, Lysaker og Sandvika.

Tilrettelegging

Om du har spesifikke behov for tilrettelegging kan du ta kontakt med oss før du kjøper billetter for å sikre at vi kan imøtekomme dine behov.

For reservasjon av rullestol- og ledsagerplasser, vennligst kontakt Ticketmaster: Klikk her.

Ved fremvisning av HC-bevis kan man parkere på parkeringsplassen mellom Aker og Unity Arena hvor det er et begrenset antall HC-parkeringsplasser.

Spørsmål og svar

Har du spørsmål om arrangementer, billetter, mat og drikke, tilrettelegging, transport eller annet på Unity Arena? Vi har samlet svar på våre ofte stilte spørsmål her.

Kjøp billetter